Международна конференция  ще се проведе във виртуален формат на 23 ноември,

...
Международна конференция  ще се проведе във виртуален формат на 23 ноември,
Коментари Харесай

„Шести участък“ в международна конференция за градско възстановяване

Международна конференция  ще се организира във виртуален формат на 23 ноември, сряда, от 11:00 до 14:00 часа.

Събитието е финален стадий в проекта .

Как градовете могат да се оправят с актуалните провокации и да създадат локалната стопанска система по-силна, а животът на жителите по-приятен, възползвайки се от капацитета на креативните промишлености? Това бе главният въпрос, върху който работиха през последните две години представители на 22 районни и общински институции от 8 европейски страни.

Община Габрово взе участие със старинния квартал „ Шести сектор “, който е измежду пилотните местоположения в плана.

Основната цел е да се сътвори удобна среда за развиване на търговията на дребно благодарение на креативния бранш. След оповестена покана за публично-частно партньорство в квартала към този момент заработиха три нови бизнеса. През лятото беше изпълнена богата , организира се и креативна работилница, която събра забавни оферти за развиването на региона.

В идната среща ще се включат задгранични специалисти в региона на градските политики и урбанизма, представители на Неправителствени организации и бизнес бранша, креативен организации и общински институции.

Конференцията е отворена за присъединяване на всеки с интерес по тематиката. Изисква се предварителна регистрация на следния  в период до 18 ноември 2022 година Работният език е британски.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР